"Били тих, хто за Україну": Депортований хлопчик розповів про знущання окупантів над українськими дітьми

Російська окупаційна армія насильно вивезла з України тисячі дітей. 22 березня стало відомо про те, що додому вдалося повернути 17 депортованих дітей, передають Патріоти України.

Один із хлопчиків, якого вдалося повернути з дитячого полону, розповів про жахи, які відбувалися з українськими дітьми в країні-агресорці Росії. Виявилось, що окупанти навіть не піклувалися про харчування дітей.

"Їжі взагалі нормальної не було. Ми тікали, щоб купити собі нормальну їжу", - каже хлопчик. Окрім цього, росіяни били дітей. Вони були розлючені, коли чули, що українські діти не вірять російським пропагандистам та героїчно підтримують та вірять в Україну. Дехто не побоявся навіть вигукнути "Слава Україні", але за це окупанти карали дітей.

"(Били дітей - Главред) тих, хто був за Україну. Там з Херсонської області майже всі були за Україну. Палкою залізною били. Бив такий собі Астахов, який за безпеку відповідав. Він із себе царя вдавав ... Вони по спині дівчинку вдарили, в неї синець смужкою був ... Ми сиділи в залі і хтось вигукнув "Слава Україні", інший відповів "Героям Слава", то їх забрали потім. Я не знаю що з ними було", - пригадує звільнений хлопчик.

Окупанти намагалися залякати дітей та брехали про те, що батьки нібито від них відмовились і тепер їм загрожує усиновлення.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...