Битва тривала до останнього: Перша в історії людина, яка повністю вилікувалася від ВІЛ-інфекції, померла

Житель США Тімоті Рей Браун став першою у світі людиною, якій вдалося повністю вилікуватися від ВІЛ. Однак чоловік зіткнувся з новою напастю - раком крові. Ця хвороба виявилося підступнішою і забрала життя американця, передають Патріоти України.

На сторінці Тімоті в Facebook сказано, що він помер вдень 29 вересня в оточенні своїх рідних. Відзначається, що чоловік протягом п'яти місяців боровся з лейкемією.

Тімоті Рей Браун відомий також як "берлінський пацієнт". У 1997 році, коли американець приїхав працювати перекладачем в Берлін, у нього виявили ВІЛ-інфекцію. Через дев'ять років лікарі поставили йому ще один невтішний діагноз - рак крові.

У 2007 році американцеві зробили пересадку кісткового мозку, щоб вилікувати лейкемію, а згодом у Брауна зникли й ознаки ВІЛ. Так чоловік поборов і онкологію, і ВІЛ-інфекцію.

І якщо захворювання, що викликається вірусом імунодефіциту людини, більше не поверталося, то рак через роки знову дав про себе знати. У 2019 у Тімоті знову діагностували онкологію і вона поширилася по всьому організму.

Всього в історії було тільки два підтверджених випадки повного лікування від ВІЛ. Другим став в цьому році "лондонський пацієнт" - він теж переміг хворобу завдяки пересадці кісткового мозку.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...