Битимуть боляче гривнею: В Україні весняний призов в армію пройде за новими правилами

У вересні Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає значне збільшення штрафів за ухилення від армії в Україні, а тепер стало відомо, що під час весняного призову строковиків відправлятимуть одразу до військових частин, а потім до навчальних центрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на "АрміяInform".

Як пояснив підполковник Роман Потерлевич, офіцер сектору комплектування територіального центру комплектування, під час минулих призовів строковиків спочатку направляли в навчальні центри, а потім розподіляли по військових частинах, а зараз вони будуть проходити підготовку безпосередньо у військових частинах. Приймати там присягу, вивчати особливості служби, спілкуватися з командиром і визначатися з професією.

"А тільки після цього їх будуть направляти до навчальних центрів для навчання конкретній військовій спеціальності. Звичайно, для командирів частин таке нововведення - на руку, адже спілкуючись з людиною, простіше визначити, хто на що здатний і кому який фах краще підійде", - зазначив Потерлевич.

Перші відправки призовників до військових частин заплановані на квітень.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...