Бив та принижував курсантів: У Львові заарештували викладача академії Сагайдачного (фото)

У Львові начальник навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного бив і принижував курсантів. Державне бюро розслідувань повідомило йому про підозру. Про це повідомила пресслужба правоохоронного органу, передають Патріоти України.

За даними слідства, офіцер понад рік на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області намагався "навчити" курсантів дисципліни та порядку. "Слідством задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що про "виховні методи" офіцера стало відомо у березні цього року. Тоді ж і зареєстрували кримінальне провадження. Викладач обурювався недбало складеними речами або помилками в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими через те, що той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок.

У ДБР додали, що незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Наразі триває досудове розслідування, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності. Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Суд вже обрав військовому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 908,4 тисячі гривень.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...