Виявляється, звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова. Насправді, роблячи ці напої солодкими ми допомагає працювати мозку. Про це розповів натуропат Борис Скачко, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
- Ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор - це паливо для мозку. Якщо "підстьобувати" організм кофеїном, але не давати йому цього палива, ні до чого хорошого це не призведе.
У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться "на голодному пайку".
Причому є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання. Оптимальна кількість цукру - стільки ж, скільки чайного листя. І звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються, - зазначив Скачко.
Тим, хто стежить за фігурою, натуропат порадив додавати в чай і каву фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди - на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай з кавою не викликатимуть підвищення тиску.
У програмі нового уряду Юлії Свириденко є низка позитивних ініціатив. Однак частина пропозицій виглядає неприйнятно в умовах війни. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ради Данило Гетманцев сказав в інтерв'ю РБК-Укра...
Сьогодні важко уявити життя без смартфонів. Ми миттєво телефонуємо будь-куди у світі, надсилаємо повідомлення чи влаштовуємо відеодзвінки. Але ще кілька десятиліть тому, за радянських часів, спілкування на відстані було справжньою розкішшю і вимагало т...