Чай і каву краще пити з цукром

Медики заявили про користь солодких напоїв.

Чай краще пити з цукром. Фото: taste-of-tea.ru.

Виявляється, звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова. Насправді, роблячи ці напої солодкими ми допомагає працювати мозку. Про це розповів натуропат Борис Скачко, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

- Ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор - це паливо для мозку. Якщо "підстьобувати" організм кофеїном, але не давати йому цього палива, ні до чого хорошого це не призведе.

У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться "на голодному пайку".

Причому є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання. Оптимальна кількість цукру - стільки ж, скільки чайного листя. І звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються, - зазначив Скачко.

Тим, хто стежить за фігурою, натуропат порадив додавати в чай і каву фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди - на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай з кавою не викликатимуть підвищення тиску.

Просто популізм: Гетманцев назвав "дикі" пропозиції щодо роздачі грошей у програмі Кабміну

понеділок, 15 вересень 2025, 10:56

У програмі нового уряду Юлії Свириденко є низка позитивних ініціатив. Однак частина пропозицій виглядає неприйнятно в умовах війни. Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ради Данило Гетманцев сказав в інтерв'ю РБК-Укра...

Нині це може здивувати! Як у СРСР спілкувалися на відстані, коли не було телефонів

понеділок, 15 вересень 2025, 10:52

Сьогодні важко уявити життя без смартфонів. Ми миттєво телефонуємо будь-куди у світі, надсилаємо повідомлення чи влаштовуємо відеодзвінки. Але ще кілька десятиліть тому, за радянських часів, спілкування на відстані було справжньою розкішшю і вимагало т...