"Чайка", на якій їздив Єльцин: У Полтаві на аукціоні продається рідкісна автівка (фото)

Полтавська облрада виставила на аукціон рідкісний представницький седан ГАЗ-14 «Чайка». Автомобіль має відмінний стан та багату історію, а продавці стверджують, що на ньому їздили Щербицький та Єльцин. Про це йдеться на сайті Prozorro, передають Патріоти України.

Ретромобіль вже втретє з початку року був виставлений на аукціон Prozorro представниками Полтавської обласної ради. І втретє безуспішно. За радянський ретро лімузин планують виручити не менше 1,2 млн грн (майже $32 тис.).

ГАЗ-14 був послідовником легендарної «тринадцятої» Чайки і став більш сучасним та комфортабельним автомобілем для представників тогочасної владної верхівки у 80х-90х роках. Цей автомобіль в часи СРСР належав до московського державного гаражу: на ньому возили Бориса Єльцина, коли він працював у Московському міському комітеті КПРС. Лише в 1992 автомобіль був переданий до Полтави.


У Полтаві автомобіль експлуатувався лише для високопосадовців, які відвідували регіон. За чутками, одним із них був Перший Секретар ЦК КПУ в 1972-1989 роках Володимир Щербицький. Пізніше «Чайку» використовували лише як автомобіль для весіль. Останні чотири роки седан був у гаражі, тому його вирішили продати на аукціоні.

Незалежна оцінка вартості показала, що автомобіль коштує приблизно 700 тис. грн. Проте власники хочуть отримати за «Чайку» щонайменше 1,2 млн грн, які стали стартовою ціною на аукціоні. Усі виручені гроші спрямують на покращення матеріально-технічної бази підприємства.

Звірство достойне рашистів: У Чехії українець зв'язав ексдружину, засунув в жінку петарду і підірвав

неділя, 19 травень 2024, 21:38

У Чехії українець підірвав петарду у піхві своєї колишньої дружини. Прокуратура висунула звинувачення у замаху на вбивство і вимагає дуже суворого покарання. . Інцидент стався у місті Пльзень. За даними слідства, 36-річний громадянин України Олександр...

В Україні 20 травня знову відключатимуть світло: В "Укренерго" назвали час, коли застосують обмеження

неділя, 19 травень 2024, 21:30

Ввечері в понеділок, 20 травня 2024 року, в усіх без винятку областях України слід очікувати планових відключень світла. Про це за добу попереджає компанія "Укренерго". Ці заходи стосуватимуться як промислових споживачів, так і побутових. Відключення б...