Chaperone в допомогу: Вчені розробили додаток, що допоможе не забути смартфон

Науковці з Університету Ватерлоо розробили додаток, яке може попереджати користувачів, коли вони збираються забути свій смартфон.

Ви коли-небудь втрачали свій телефон? Ми неймовірно пов’язані з цими пристроями, але іноді забуваємо про них. Нічого страшного, якщо ви втратите його будинку, але якщо залишити його в громадському місці, це може привести до повної втрати. Пристрої можна замінити, але зазвичай вони зберігають важливу інформацію і зображення, які ви точно не хочете втрачати.

Тепер Науковці з Університету Ватерлоо розробили додаток, яке може попереджати користувачів, коли вони збираються забути свій смартфон, зазначають Патріоти України.

Це новий додаток під назвою Chaperone використовує активну акустичне зондування, щоб визначити, коли користувач телефону видаляється і потенційно може забути про пристрій. Якщо телефон виявляє ознаки того, що власник потенційно може втратити свій телефон, він негайно блокується та оповіщає власника за допомогою призначеного звуку. Технологія активного акустичного зондування – це, по суті, гідролокатор, який відстежує рухи власника пристрою. Додаткове обладнання або навіть Bluetooth не потрібні для роботи Chaperone.

Тепер Chaperone можна встановити на Android-пристрої. Додаток видає нечутний високочастотний акустичний сигнал, а потім виявляє відлуння цього сигналу за допомогою свого мікрофона. Це може здатися занадто простим для роботи, але сучасні телефони мають досить хороші динаміки та мікрофони. Або, принаймні, досить хороший для цього додатка – Chaperone може розпізнавати зміни в луні та відрізняти рухомих поблизу людей від статичних об’єктів. Потім він витягує руху власника і реагує, коли він збирається залишити свій телефон без нагляду. Ви, ймовірно, думаєте, що це може бути незручно, якщо телефон починає безладно видавати дивні звуки в кафе, але вчені кажуть, що цього не станеться.

Цзян Чен, творець програми, який одного разу мало не втратив свій телефон через це, пояснив: «Оскільки попередження вибирається на основі інформації, зібраної модулем тригера, воно адаптується до контексту. Це означає, що якщо навколишній шум низький, як в бібліотеці, тихою мелодії дзвінка буде досить, щоб привернути увагу користувача ». Chaperone – це додаток з відкритим вихідним кодом, а це значить, що з часом його можна покращувати. На цей час вчені провели понад 1300 експериментів в різних реальних сценаріях і раді повідомити, що Chaperone дійсно може виявити користувача, який залишає свою телефон. Оскільки код знаходиться у вільному доступі на GitHub, вчені сподіваються, що інші дослідники зможуть поліпшити цю технологію. Це безперечно цікава функція, яка коли-небудь може з’явитися в нових телефонах в стандартній комплектації. Очевидно, ми хотіли б бачити більше експериментів і даних. Наприклад, як він працює в особливо гучних місцях. І чи багато ресурсів батареї використовується.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...