Час - гроші в незвичному ракурсі: Tesla почала прийом замовлень на Roadster за дуже демократичною ціною

Фанатам Tesla доведеться почекати, щоб отримати чергову модну новинку від Маска

Компанія Tesla знову приймає замовлення на “довгобуд” Roadster. Форма для замовлення електричної дводверки з'явилася на офіційному сайті Tesla 1 червня: там бажаючим пропонують внести передоплату в розмірі п'яти тисяч доларів, щоб зарезервувати свій екземпляр. Повна ціна "другого" Roadster складає 45 тисяч доларів. При цьому точного терміну випуску моделі Tesla досі не озвучила.

На щорічних зборах акціонерів у травні глава Tesla Ілон Маск заявив про чергове зрушення дати появи «другого» Roadster. За його словами, проектування планується завершити до кінця цього року, а серійне виробництво компанія сподівається розпочати наприкінці 2024-го.

До цього запуск Roadster неодноразово відкладали. Модель представили ще у 2017 році з наміром поставити її на конвеєр через три роки. Однак через паніку навколо короновірусу та проблеми з поставками комплектуючих дебют відклали на 2022-й, а потім на 2023-й і, нарешті, на 2024-й. Причому обрані Маском слова не відкидають нового перенесення.

Крім цього, Roadster - нішевий автомобіль, який Маск назвав "навіть не вишнею на торті, а вишенькою на вишні". А тому він не входить до пріоритетних проектів для Tesla, яка націлена на нарощування обсягів продажів масових моделей. Крім того, у компанії є ще один "довгобуд" – гучний електропікап Cybertruck, за який багато клієнтів внесли по 100 доларів завдатку. У серію його збираються пустити на початку 2024 року.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...