Час - гроші в незвичному ракурсі: Tesla почала прийом замовлень на Roadster за дуже демократичною ціною

Фанатам Tesla доведеться почекати, щоб отримати чергову модну новинку від Маска

Компанія Tesla знову приймає замовлення на “довгобуд” Roadster. Форма для замовлення електричної дводверки з'явилася на офіційному сайті Tesla 1 червня: там бажаючим пропонують внести передоплату в розмірі п'яти тисяч доларів, щоб зарезервувати свій екземпляр. Повна ціна "другого" Roadster складає 45 тисяч доларів. При цьому точного терміну випуску моделі Tesla досі не озвучила.

На щорічних зборах акціонерів у травні глава Tesla Ілон Маск заявив про чергове зрушення дати появи «другого» Roadster. За його словами, проектування планується завершити до кінця цього року, а серійне виробництво компанія сподівається розпочати наприкінці 2024-го.

До цього запуск Roadster неодноразово відкладали. Модель представили ще у 2017 році з наміром поставити її на конвеєр через три роки. Однак через паніку навколо короновірусу та проблеми з поставками комплектуючих дебют відклали на 2022-й, а потім на 2023-й і, нарешті, на 2024-й. Причому обрані Маском слова не відкидають нового перенесення.

Крім цього, Roadster - нішевий автомобіль, який Маск назвав "навіть не вишнею на торті, а вишенькою на вишні". А тому він не входить до пріоритетних проектів для Tesla, яка націлена на нарощування обсягів продажів масових моделей. Крім того, у компанії є ще один "довгобуд" – гучний електропікап Cybertruck, за який багато клієнтів внесли по 100 доларів завдатку. У серію його збираються пустити на початку 2024 року.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...