
Час першого прийому їжі може впливати на тривалість життя. Міжнародна група вчених, серед яких фахівці Манчестерського університету та Гарварду, з’ясувала, що пізній сніданок пов’язаний з підвищеним ризиком смертності серед літніх людей. Про це повідомило видання Xataka, передають Патріоти України.
Дослідження тривало понад три десятиліття й охопило 2945 осіб у Великій Британії. Результати показали: кожна відкладена на годину ранкова трапеза збільшує ризик смерті на 8%. Водночас враховувалися соціально-економічні фактори та спосіб життя учасників.
Науковці зазначають, що з віком люди мають тенденцію відкладати сніданок і скорочувати своє «вікно харчування». Це може бути пов’язане з проблемами зі здоров’ям, зокрема депресією, хронічною втомою чи порушенням апетиту.
У дослідженні підкреслюється: пізній сніданок необов’язково є прямою причиною хвороб чи смертності, але може бути простим і доступним показником загального стану здоров’я у людей похилого віку. Вчені дійшли висновку, що регулярне харчування, узгоджене з внутрішнім біологічним годинником — циркадними ритмами, — сприяє здоровішому старінню і зниженню ризику розвитку хронічних захворювань.
Радянський Союз після завершення Другої світової війни зіткнувся із завданням швидкого та масштабного відновлення національної економіки, зокрема, інтенсифікації сільського господарства. У процесі оновлення парку техніки перед державним керівництвом п...
Ситуація у дитячому садку в Білій Церкві, де вихователька висміяла трирічну дівчинку-переселенку за російську мову, викликала суспільний резонанс. Уповноважена із захисту державної мови Олена Івановська прокоментувала інцидент, підкресливши, що навчанн...