
Час першого прийому їжі може впливати на тривалість життя. Міжнародна група вчених, серед яких фахівці Манчестерського університету та Гарварду, з’ясувала, що пізній сніданок пов’язаний з підвищеним ризиком смертності серед літніх людей. Про це повідомило видання Xataka, передають Патріоти України.
Дослідження тривало понад три десятиліття й охопило 2945 осіб у Великій Британії. Результати показали: кожна відкладена на годину ранкова трапеза збільшує ризик смерті на 8%. Водночас враховувалися соціально-економічні фактори та спосіб життя учасників.
Науковці зазначають, що з віком люди мають тенденцію відкладати сніданок і скорочувати своє «вікно харчування». Це може бути пов’язане з проблемами зі здоров’ям, зокрема депресією, хронічною втомою чи порушенням апетиту.
У дослідженні підкреслюється: пізній сніданок необов’язково є прямою причиною хвороб чи смертності, але може бути простим і доступним показником загального стану здоров’я у людей похилого віку. Вчені дійшли висновку, що регулярне харчування, узгоджене з внутрішнім біологічним годинником — циркадними ритмами, — сприяє здоровішому старінню і зниженню ризику розвитку хронічних захворювань.
Деякі українські родини наприкінці року можуть отримати допомогу на зимовий період від благодійного фонду "Стабілізейшен Суппорт Сервісез". Йдеться про надання твердого палива або коштів на його придбання. Про те, хто і яким чином зможе отримати допомо...
Українська блогерка Аня Скиба поділилась, скільки грошей щомісяця заробляє її кіт — Марс. За словами зірки інтернету, дохід нерегулярний, але інколи це більше ніж її зарплата, зазначають Патріоти України. Блогерка стверджує, що її домашній улюбленець —...