Час вражаючих відкриттів ще не минув: У Єгипті археологи знайшли велетенські статуї фараона (фото)

Під час розкопок у Єгипті археологи виявили дві величезні вапнякові статуї фараона Аменхотепа ІІІ. Вони були виконані у вигляді сфінксів. Аменхотеп III — давньоєгипетський фараон XVIII династії. Цар був відомий тим, що за його правління в країні панували мир і процвітання. Про це пише Science Alert, передають Патріоти України.

Вчені кажуть, що спочатку, коли вони були створені для імператора Аменхотепа III, статуї досягали близько 8 метрів завдовжки. Схожі на сфінкса зображення Аменхотепа III відомі як колоси. Крім статуй, команда вчених також виявила руїни колон і стін у храмі-усипальниці, які стародавні єгиптяни прикрашали церемоніальними та ритуальними сценами.

На двох колосах зображений Аменхотеп III у головному уборі у формі мангуста, з царською бородою та широким намистом. У ході реставрації вчені знайшли напис на грудях одного з колосів. Після вивчення місця руїн, команда планує повернути всі недавно задокументовані артефакти на їхні первісні місця в храмі.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...