Часник, дитяча сеча і промивання носа не допоможуть: Як не треба боротися з коронавірусом

В ході поточного спалаху не було отримано жодних підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження новим коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднила рекомендації щодо профілактики коронавірусної інфекції. Зокрема, експерти розвінчали найпопулярніші міфи про природу коронавіруса, інформують Патріоти України.

МІФ: знищити новий коронавірус (2019 nCoV) можна, перебуваючи на вулиці в морозну погоду.
ФАКТ: Температура тіла здорової людини тримається в межах від 36,5 ° до 37 ° незалежно від температури навколишнього середовища або погоди. Тому немає ніяких підстав вважати, що перебування на вулиці в холодну погоду допомагає боротися з новою коронавірусною інфекцією або іншими хворобами.
Найефективнішим способом профілактики нової інфекції (2019 nCoV) є регулярна обробка рук спиртовмісним антисептиком або їх миття водою з милом.
МІФ: новий коронавірус може передаватися через предмети, наприклад монети або банкноти.
ФАКТ: ризик зараження новим коронавірусом (2019 nCoV) в результаті дотику до предметів, включаючи монети, банкноти або банківські карти, є дуже низьким.
За попередніми даними новий коронавірус (2019 nCoV) може зберігати життєздатність на поверхнях протягом кількох годин. Який-небудь предмет може бути заражений новим коронавірусом (2019 nCoV), якщо хвора людина чхне або покашляє на нього або доторкнеться до нього. За умови дотримання правил гігієни рук ризик зараження в результаті дотику до предметів, включаючи монети, банкноти або банківські карти, є дуже низьким. Найкращим способом захисту від інфекції є регулярна обробка рук спиртовмісним антисептиком або їх миття водою з милом.
МІФ: при кашлі або чханні новий коронавірус (2019 nCoV) може розноситися на відстань до 8 метрів.
ФАКТ: краплі, що виділяються при чханні або кашлі, розлітаються від хворого на відстань не більше 1 метра
Коли інфікована людина кашляє або чхає, вірус виділяється з її організму разом з краплями, які розлітаються на певну відстань. Тому, для захисту від будь-якого респіраторного вірусу необхідно триматися на відстані від усіх, у кого спостерігаються підвищена температура і кашель, і регулярно обробляти руки спиртовмісним антисептиком або мити їх водою з милом.
МІФ: новий коронавірус може передаватися через укуси комарів.
ФАКТ: коронавірус 2019 nCov - це респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом, т. чином в результаті вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад при кашлі або чханні, а також крапель слини або виділень з носа. На даний момент інформація про можливість передачі вірусу через укуси комарів відсутня.
МІФ: дитяча сеча є засобом профілактики нової інфекції.
ФАКТ: Сеча не вбиває віруси або бактерії, хоча дійсно може в невеликих кількостях містити вірусний або бактеріальний матеріал. Миття рук або протирання поверхонь дитячою сечею не захистить від нового коронавіруса (2019 nCoV). Необхідно регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх водою з милом. Для обробки поверхонь використовуйте звичайні побутові дезінфікуючі засоби.
МІФ. Регулярне промивання носа сольовим розчином захищає від зараження.
ФАКТ. Наукових даних про те, що регулярне промивання носа сольовим розчином дозволяє захистити від нової коронавірусної інфекції, немає.
За деякими даними, регулярне промивання носа сольовим розчином може прискорити одужання при звичайній застуді. Однак докази ефективності регулярного промивання носа як засобу профілактики респіраторних інфекцій відсутні.
МІФ. Ефективним засобом від коронавіруса є часник.
ФАКТ. В ході поточного спалаху не було отримано жодних підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження новим коронавірусом.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...