Частину призовників будуть брати на облік без проходження ВЛК: Кого стосується

Хлопці віком від 17 до 25 років повинні бути взяті на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), передають Патріоти України.

Про це говориться в постанові «Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів», яка була ухвалена в п'ятницю, 16 серпня, на засіданні Кабінету міністрів, повідомили в Мінреінтеграції.

При цьому у відомстві зазначили, що це стосується як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном.

Окрім цього, там додали, що чоловіків віком від 16 до 25 років, які живуть в Україні та хочуть оформити паспорт, внесуть до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобовʼязаних і резервістів (ЄДРПВР). Проходити ВЛК їм не потрібно. Це також стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням паспорта в українські представництва.

Зміни стосуватимуться і перевірки документів за кордоном. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів поза межами України, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

Варто зазначити, що під час воєнного стану чоловіків віком до 25 років можуть направити на проходження медичного огляду лише у випадку, якщо вони йдуть служити добровільно.

Поплатились: На Прикарпатті суд оштрафував працівників ТЦК, які намагалися силоміць затримати чоловіка для уточнення військово-облікових даних

понеділок, 19 серпень 2024, 23:50

В Івано-Франківській області двоє працівників ТЦК силоміць намагалися доправити чоловіка у військкомат для уточнення військово-облікових данних. Цю справу розглянув Верховинський районний суд - матеріали до нього надійшли від Івано-Франківської спеціал...

В Україні створять спецкомісію, яка визначатиме, кого треба позбавити державних нагород

понеділок, 19 серпень 2024, 23:15

В Україні створять спеціальну комісію, яка визначатиме, кого треба позбавити звань і державних нагород через злочини проти України. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив спікер Ради Руслан Стефанчук, відеозапис опублікували на YouTube-ка...