Частину українців позбавили субсидії на оплату комуналки: Як можна її поновити і що треба знати

Субсидію на оплату комуналки призначають українським сім'ям, які не можуть самостійно сплатити за комунальні послуги. При цьому навіть незаможним громадянам можуть відмовити у державній допомозі, якщо вони мають неоплачені борги. Зокрема, субсидія не призначається сім'ям, в яких є боржник за аліментами. Про це стало відомо з відповіді прес-служби ПФУ на запитання однієї з українок, передають Патріоти України.

"Мій чоловік має заборгованість із виплати аліментів своїй першій сім'ї, і тому нам відмовляють у призначенні субсидії. Чи правильно це?" – цікавиться жінка.

Заборгованість за аліментами є серйозною підставою для позбавлення субсидії чи відмови у ній, відповіли у Пенсійному фонді. У тому випадку, якщо хтось із членів сім'ї має борги з аліментів за більш ніж за 3 місяці, то в субсидії такій сім'ї відмовить. При цьому, звичайно, йдеться про ті гроші, які мають бути виплачені за виконавчим провадженням щодо стягнення аліментів.

Якщо ж колишній чоловік (дружина) платять гроші на утримання дитини на добровільній основі без звернення до суду, то ніхто не знає, скільки там боргів, і чи є вони взагалі. Така заборгованість, навіть якщо вона є, на призначення субсидії не вплине.

Як отримати субсидію з боргами за аліментами?

Субсидію відновлять або заново призначать у таких випадках:

  • якщо борг за аліментами погашається боржником частинами згідно з рішенням суду;
  • якщо боржника визнано за рішенням суду безвісно відсутнім або зниклим безвісти;
  • якщо боржник є алко- або наркозалежним (це має бути підтверджено довідкою з медустанови);
  • якщо боржника утримують під вартою або під домашнім арештом у межах кримінального дпровадження

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...