Чекає штраф у 850 грн: Кому з водіїв краще заздалегідь замінити техпаспорт

За деякі порушення законодавства водії мусять сплачувати величезні штрафи, наприклад, за водіння без посвідчення, якщо це скоєно вдруге протягом одного року, сума може сягати майже 41 тис. грн. Є й інші, менш коштовні порушення, про які варто знати автовласникам, передають Патріоти України.

Так, штраф на власника автівки можуть накласти за, зокрема, перефарбований кузов, якщо це не було офіційно оформлене такі дані мають вноситися до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, пише uamotors.com.ua.

Отже, поліція має право притягти власника транспортного засобу до адміністративної відповідальності за ч. 6 ст. 121 КУпАП, якщо колір кузова авто відрізняється від того, що зазначено в документах. За подібне порушення передбачено штраф у розмірі 850 гривень.

Внести правки в документи можна у сервісному центрі МВС, для цього знадобиться паспорт, ІПН, техпаспорт на авто та, за необхідності, довіреність.

Юристи звертають увагу на те, що у МВС не визначають відтінок при внесенні до документа відомостей про колір кузова. Тобто, якщо ви перефарбували транспорт у світліші або темніші тони, то міняти документи не потрібно. Якщо кольори два, то основним вважатиметься той, який займає понад 50% видимої частини кузова.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...