Чекайте на заморозки до мінус десяти: Синоптики здивували розповіддю про погоду у квітні

У перші два дні квітня, як розповіла «Фактам» заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, можлива зміна погодних умов через циклони, які принесуть холодне арктичне повітря з півночі Європи, передають Патріоти України.

Наступні два дні, за її словами, також будуть холодними, і прихід першого тепла очікується лише починаючи з 5−7 квітня.

Водночас синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що нинішній квітень виявиться теплішим і сухішим, ніж середньостатистичний. Так, начальник агрометеорології Тетяна Адаменко впевнена, що середня місячна температура становитиме 9−13 градусів тепла (на 6−8 градусів тепліше, ніж у березні), у Карпатах — 6−8 градусів тепла, що на 1−1,5 градуси вище за норму. Про це вона заявила в інтерв'ю виданню realist.

Опадів, за її прогнозом, за місяць випаде 22−40 мм, у Карпатах 45−77 мм, що у східних, південно-східних, Сумській, Полтавській областях та у Криму відповідатиме нормі, на решті території — складе 70−79% норми.

«На початку квітня 2022 року в Україні очікується коливання температури повітря на 2−4 градуси вище за норму, — каже Тетяна Адаменко. — З підвищенням температури вдень до +12−17, на півдні до +20−22 градуси, до прохолодних днів з нічними температурами мінус 0−2 градуси. Під час похолодань у квітні майже щороку бувають заморозки, які можуть сягати 5−10 градусів, на північному сході 10−15 градусів, на південному узбережжі Криму — 4−6 градусів».

Морози у квітні, за її словами трапляються, бувало й до -16 градусів. А в Карпатах та на північному сході — навіть -22 градуси! Але цього року їхня ймовірність мінімальна. Абсолютний максимум температури у квітні — 33 градуси тепла, у Карпатах — 22 градуси тепла.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...