Чекали першого зараженого: Екс-міністр спробував пояснити, чому в розпал коронавірусу Україна продавала маски за кордон

Колишній міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що Кабмін Олексія Гончарука не вводив заборону на експорт масок, тому що чекав перший випадок зараження коронавірусом, передають Патріоти України.

В результаті поки в світі розгорталася епідемія, яка набула масштабів пандемії, український уряд в умовах відсутності тестів чекав, поки з'явиться перший хворий. "Пропонували заборонити експорт за умови діагнозу першого випадку коронавірусу в Україні. Це сталося 3-го березня. А 4-го змінили уряд. І вже новий уряд повинен був вводити заборону експорту і реекспорту масок. Вони це і зробили 11-го березня, через тиждень", – написав колишній міністр на своїй сторінці в Facebook.

Заява Милованова стала відповіддю на відкриття кримінального провадження Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою (САП). Там через 10 днів після публікації помітили в ЗМІ, що ще в січні, а після повторно на початку лютого секретар РНБО Олексій Данілов звертався до уряду з проханням заборонити експорт масок.

Кабмін же фактично не діяв, чекаючи, який сценарій буде розгортатися і, мабуть, все ще сподіваючись, що коронавірус торкнеться всього світу, крім України. За кілька місяців з країни вивезли за кордон сотні тисяч тонн захисних масок. Це призвело до того, що ні населення, ні навіть великий бізнес не може дістати засоби індивідуального захисту – маски неможливо купити, на всіх їх не вистачає.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...