Чекати повернення на Батьківщину не потрібно: Як українцям оформити пенсію за кордоном (інструкція від ПФУ)

Українці, які рятуючись від війни виїхали за кордон, можуть оформити українську пенсію, їм не потрібно чекати на повернення додому, передають Патріоти України.

Зробити це можна дистанційно через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, нагадали у відомстві.

Щоб подати заяву на призначення пенсії, необхідно:

Зайти на вебпортал ПФУ.

Увійти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

У розділі «Про пенсійне забезпечення» виберіть вкладку «Заява на призначення пенсії».

Дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень щодо обробки заяви. Натиснути «Продовжити» та вибрати вид пенсії (наприклад, «Пенсія за віком»).

Заповнити анкету та дати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних.

Прикріпити скан-копії документів, перелік яких буде подано перед формуванням заяви.

Перевірити внесені дані, за необхідності відкоригувати їх, після чого підписати заяву за допомогою КЕП та натиснути «Підписати та відправити до ПФУ».

Якщо немає всіх необхідних документів для оформлення пенсії, потрібно буде звернутися до відділення Пенсійного фонду особисто. Зробити це потрібно протягом трьох місяців після досягнення пенсійного віку. Тоді пенсію буде призначено з дати настання пенсійного віку. Якщо звернутися до ПФУ не пізніше трьох місяців, пенсію призначать з моменту звернення.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...