Чемпіонат на грані зриву: Відомого футболіста забрали в ТЦК прямо з вокзалу

У Закарпатській області 7 травня на вокзалі працівники місцевого ТЦК зупинили та доставили до військкомату футболіста Миколу Сираша з ФК "Хуст", який грає у Першій лізі. Зв'язок зі спортсменом досі відсутній

Що відомо про інцидент

У заяві йдеться, що 25-річного футболіста не мали права затримувати, адже закон про мобілізацію ще не набрав чинності.

Також у ФК повідомив, що інші команди ліги відмовляються приїжджати до них через дії місцевого ТЦК. "У нашому місті довгий час не було футболу. Новостворений ФК "Хуст" зміг за 5 років виграти першість Закарпаття, успішно дебютувати у професійному футболі, отримавши право представляти Закарпаття у Першій лізі України", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що в клубі активно займається 130 дітей різного віку. Він існує виключно за рахунок коштів небайдужих меценатів.

Однак, сьогодні футболістам доводиться боротися не тільки на полі з суперниками, а й з місцевим ТЦК. "Чемпіонат України на межі зриву! Команди відмовляються їхати в Хуст через дії Хустського ТЦК. Кілька клубів в Україні визнали критично важливими об'єктами, а їхні гравці відповідно отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, у яких братимуть участь три клуби?" - додали представники клубу.

"Хуст" сподівається, що керівництво українського футболу допоможе розібратися в цій ситуації. До того ж закликали відреагувати на ситуацію голову УАФ Андрія Шевченка, голову ПФЛ Олександра Каденка, голову обласної військової адміністрації Віктора Микити та голову ЗАФ Івана Дурана. "Зовнішній ворог прагне знищити нас, нашу мову, культуру, спорт. Допоможіть врятувати український футбол", - підсумували у клубі.

Хто такий Микола Сираш

Зазначимо, що Микола підписав контракт з "Хустом" на початку цього року. Він грає на позиції півзахисника. Сираш вихованець чернігівського футболу. Свій професійний шлях розпочав у 2017 році у клубі "Олімп". Також виступав за низку українських клубів, серед яких іменита кропивницька "Зірка", "Кудрівка" та ФК "Чернігів".

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...