Через атаку РФ у Харкові знеструмлена ядерна установка: Стало відомо, чи є небезпека для населення


Через обстріли Росії у Харкові знеструмлена ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів". У роботу включені аварійні дизель-генератори. Про це інформує Державна інспекції ядерного регулювання України, передають Патріоти України.

"Ядерна підкритична установка "Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів" сьогодні (4 квітня - ред.) о 08:30 ранку втратила зовнішнє електропостачання під час обстрілу м. Харків військами рф", - йдеться у заяві Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут".

Система аварійного енергозабезпечення спрацювала в штатному режимі. Зараз установка працює за допомогою дизель-генератори.

Радіаційна ситуація на майданчику в межах норми. Додамо, що "Джерело нейтронів" призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії, а також для виробництва медичних радіоізотопів. Після вторгнення РФ 2022 року територія об'єкта була обстріляна декілька декільків.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...