Через глобальне потепління Сибір трясуть вибухи газу. Процес лише посилюватиметься

Фахівці Сколківського інституту науки та технології дійшли висновку, що масштабні підземні вибухи природного газу на території Західного Сибіру є наслідком глобального потепління, інформують Патріоти України.

Вчені нагадали, що за останні кілька років на території Західного Сибіру з'явилися десятки величезних кратерів, які утворилися через підземні вибухи газу. Як зазначили вчені, наразі їм відомо про більш ніж 20 кратерів, найбільшим з яких є Ямальський. У діаметрі він перевищує 20 м, а його глибина досягає 50 м. Фахівці зазначають, що спочатку вчені навіть не могли встановити точну причину, з якої ці кратери сформувалися. Пізніше версія про те, що у Сибіру сталися підземні вибухи газу, підтвердилася.

Для запуску такого процесу достатньо того, щоб був один із шарів вічної мерзлоти, в якій знаходиться багато метану, а також підземні скупчення солоної води, в якій також може бути природний газ. За останні роки в Сибіру рекордно підвищилася температура, вміст метану у вічній мерзлоті продовжує збільшуватися, тиск усередині земної кори підвищується, внаслідок чого відбувається потужний вибух.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.