Через допис про "Охмадит": На Росії Аллу Пугачову вкотре хочуть визнати "іноагентом"

Аллу Пугачову хочуть визнати "іноагентом" через висловлювання про "Охматдит" / Скріншот Instagram

Відома російська співачка Алла Пугачова, яка засудила путінський режим та напад на Україну, може опинитися у списку "іноземних агентів" країни-агресорки. Примадонна публічно висловлює свою позицію щодо війни і, схоже, не планує повертатися в Росію.

Як відомо, після відкритого осуду Кремля артистка разом з дітьми та чоловіком – гумористом Максимом Галкіним – виїхали до Ізраїлю. Це було на початку повномасштабного вторгнення. Тоді пропагандисти говорили, що емігрувати Пугачову "змусив" її коханий. Адже саме він першим став на бік України та стикнувся з тиском з боку Кремля.

Проте пізніше стало відомо, що Алла підтримує проукраїнську позицію Галкіна і була не проти покинути батьківщину. До речі, артиста ще 2 роки тому визнали "іноагентом" в РФ. Сама Пугачова також просила надати їй такий статус ще у вересні 2022 року.

Галкін і Пугачова з дітьми / Скріншот Instagram

До 8 липня 2024 року окупанти не планували цього робити. Але після того дня, вочевидь, вирішили "покарати" примадонну. Річ у тім, що у понеділок загарбники завдали ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, де перебувало 600 пацієнтів. Співачка відреагувала на обстріл і публічно засудила дії Кремля.

Як пишуть пропагандистські ЗМІ з посиланням на слова російського депутата Олексія Журавльова, на наступний день після цього до Держдуми РФ надійшов лист-пропозиція. У ньому були заклики визнати виконавицю "іноагентом".

На думку фаната Путіна, Пугачова "перебуває під іноземним впливом і займається цілеспрямованим збором відомостей у сфері військової, військово-технічної діяльності РФ і поширенням повідомлень для невизначеного кола осіб". Відтак, Журавльов запропонував присвоїти статус співачці і конфіскувати все її майно в Росії. Наразі рішення в країні-агресорці ще не ухвалили.

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

За чи проти: Соціологи з'ясували, як українці ставляться до легалізації медичного канабісу

вівторок, 20 серпень 2024, 7:44

Відносна більшість українців позитивно ставляться до легалізації медичного канабісу. Останнім часом ставлення до легких наркотиків змінюється, передають Патріоти Україниз посиланням на дані опитування КМІС. На базове запитання (без додаткової інформаці...