Через масові бунти у всій країні: Зеленський доручив відкрити продуктові ринки

Президент Володимир Зеленський доручив уряду відкрити ринки, робота яких була припинена через введений карантин під час епідемії COVID-19. Про це повідомляє прес-служба глави держави у понеділок, 27 квітня, передають Патріоти України.

"Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, треба думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах", – наголосив Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізм їхнього безпечного функціонування і чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже у середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Як зауважив Шмигаль, це стало можливим завдяки тому, що МОЗ та Мінекономіки розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю. Йдеться про відкриття більш ніж 280 продовольчих ринків по всій території України, які зможуть функціонувати з дотриманням жорстких санітарних норм. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи. За порушення вимог буде встановлена відповідальність, аж до закриття ринків на певний період.

Водночас на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину – як на католицький і православний Великдень, так і в поминальні дні більшість із них прислухалися до закликів дотримуватись обмежень. За даними Міністерства розвитку громад і територій України, в цьому році поки тільки 13 000 людей відвідали цвинтарі, щоби вшанувати померлих, тоді як у минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонам.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...