Через неї сиротами залишились троє маленьких дітей: На Кіровоградщині за смертельну ДТП судять ще одну "мажорку" (фото)

У Світловодську Кіровоградської області розпочався суд над Тетяною Вишневською, яка на смерть збила 27-річну Марію Хівренко. Винуватиці ДТП загрожує до восьми років позбавлення волі, а трьом дітям, молодшому з яких зараз лише три місяці, доведеться дорослішати без найріднішої людини. Детальніше про резонансну аварію читайте у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Аварія сталася вранці на вулиці Героїв України. Автомобіль Mazda 6 рухався від площі у напрямку третьої школи. Водійка не впоралася з керуванням, врізалася в бетонний люк, після чого автомобіль занесло на тротуар. Там у цей час перебувала 27-річна Марія Хівренко, яка зазнала несумісних із життям травм.

За словами її подруги, у ніч на 1 вересня молода мама готувала старшого сина, шестирічного Михайлика, до 1-го класу. Чотирирічна донька Віка цього дня мала вирушити до дитсадка, а вдома залишилися б Марія та півторамісячний Богданчик.

"Маша всю ніч прала, прасувала – втомилася сильно. Тільки хотіла лягти поспати, як прокинувся Богданчик, вона нагодувала його і поклала. Стало світати, спати вже розхотілося. Чоловік Саша вмовляв її прилягти відпочити, але Маша вирішила, що треба збігати поповнити банківську картку. На ній не було грошей, а передбачалося багато клопотів – садок, потім школа, лінійка... Часу не буде. Незважаючи на те, що чоловік намагався відговорити, все одно пішла. Наче її тягнуло туди щось...", – розповідала знайома Марії.

Назад молода жінка вже не повернулася. Олександр дзвонив до неї – телефон не відповідав. Він зібрав дітей, щоб відвести до садка та школи, але пролунав дзвінок із поліції: чоловіка попросили прийти впізнати тіло дружини.

Марія Хівренко загинула у ДТП.За кермом синьої Mazda 6 була 28-річна Тетяна Вишневська, у салоні авто – четверо пасажирів. Усі отримали травми.

За словами місцевих жителів, Вишневська – особистість у місті відома. Її називають "мажоркою". "Мама нібито живе за кордоном, а чоловік – у Києві. Ніхто не знає, чим займається сама Тетяна, до закриття сторінок у соціальних мережах вона вказувала, що живе у Москві", – розповіли вони.

Тетяна Вишневська.

У судовому рішенні, правда, трохи більше інформації: і батько, і мати жінки живуть за кордоном, вона заміжня, не працює, дітей немає.

Судове рішення щодо запобіжного заходу.

Під час обрання запобіжного заходу Вишневська заявила, що не хотіла, щоб таке сталося, а винним нібито був їжачок.

"Я не хотіла, щоб так вийшло. На моїй стороні руху їжачок перебігав дорогу – я хотіла його об'їхати. Виїхала на зустрічну смугу, там не було машин. Почула звук, як хлопок, і далі – нижня частина тіла затиснута в авто, верхня – влетіла в скло. Ішли іскри від машини, її крутило. Нічого більше не пам'ятаю, не знаю, як це сталося. Прийшла до тями тільки в лікарні", – розповіла вона.

Тетяна Вишневська у суді під час обрання запобіжного заходу.

Тетяну Вишневську суд відправив до СІЗО на шістдесят днів, але з можливістю внесення застави в 340 тисяч гривень – чим вона і скористалася. Вже за кілька днів жінка вийшла на волю.

У жовтні слідство за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка спричинила загибель людини та травмування іншої (ч. 2 ст. 286 КК України), було завершено.

"Жінка-водій, керуючи автомобілем Mazda 6, грубо порушила правила дорожнього руху, перевищила допустиму швидкість, здійснюючи маневр об'їзду перешкоди, виїхала на зустрічну смугу руху. Автомобіль занесло і відкинуло на тротуар, де відбувся наїзд на пішохода", – повідомили щодо висновків слідства у Кіровоградській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт передали до суду для розгляду по суті.

2 листопада у Світловодському міськрайонному суді відбулося перше засідання. Щоправда, відбулося – голосно сказано, через неявку деяких постраждалих прокурор Ігор Васильків клопотав про перенесення. Наступне засідання призначене на 6 грудня.

Зазначимо, що у разі доказу провини обвинуваченій загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Справляються без мами

Як розповіли знайомі родини Хівренків, мачуха та рідний батько від Марії відмовилися, тому чоловік Сашко та троє діток були для неї всім. Після загибелі молодої жінки на її чоловіка впало не лише горе, а й додаткова відповідальність – потрібно було брати себе в руки та займатися дітьми.

За словами друзів родини, з Михайликом, Вікою та Богданчиком, якому зараз три місяці, – все гаразд. "Старший хлопчик на дистанційному навчанні, середня ходить у садочок, а у молодшого – зубки лізуть", – розповіли вони.

Щодо допомоги постраждалим із боку винуватиці ДТП, кажуть, що "пропонували неодноразово, але Сашко і без них справляється". "Його мама – просто неймовірна жінка. Всі обов'язки з догляду за дітьми зараз на ній, хоча це складно в її віці", – додала подруга сім'ї.

Джерело: Обозреватель

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...