Через неправильний діагноз прооперували дитину: На Хмельниччині розгорівся гучний скандал - судитимуть хірурга

В одній із лікарень Хмельницької області неповнолітньому пацієнту провели хірургічну операцію, яка, як виявилася, була йому зовсім непотрібна. Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури, передають Патріоти України.

У повідомленні йдеться, що цей випадок стався ще у 2020 році. Тоді до приймального відділення лікарні доставили 11-річного хлопчика зі скаргами на підвищену температуру, загальну слабкість та біль у черевній ділянці справа.

Після первинного огляду лікарем приймального відділення хлопчику був встановлений діагноз гострий апендицит під знаком питання та на подальше лікування направлено у хірургічне відділення.

Завідувач хірургічного відділення підтвердив діагноз після лабораторної діагностики, але не провів додаткову діагностику: ультразвукове дослідження органів черевної порожнини та гастроскопію. Також він не призначив обов’язкову консультацію педіатра та ЛОРа, а одразу вирішив здійснити оперативне втручання.

Після проведення операції виявилось, що діагноз був неправильним, а оперативне втручання було непотрібне. У дитини був апендикулярний інфільтрат, що лікується шляхом проколів діаметром до 1 см та введенням хірургічних інструментів.

Завідувачу хірургічним відділенням однієї із лікарень на Хмельниччині повідомили про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України). Триває досудове розслідування.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...