Через підозру у корупції: Заарештовано легенду французького футболу

Чиновник і легенда французького футболу узятий під варту за підозрою в корупції.

Мішель Платіні. Фото: AFP.

Колишній президент УЄФА Мішель Платіні заарештований у Франції, передають Патріоти України.

Як повідомляє Mediapart, 63-річний функціонер затриманий антикорупційним управлінням судової поліції у французькому Нантеррі. Справу пов'язують з вибором країни-господині ЧС-2022. Затримання Платіні пов'язано з розслідуванням щодо присудження Катару права проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року.
У грудні 2010 року Катар був обраний місцем проведення чемпіонату світу. Ряд футбольних чиновників звинуватили представників Катару в підкупі голосів на користь своєї заявки. Стверджувалося, що Платіні робив це на прохання тодішнього президента Франції Ніколя Саркозі. Однак розслідування Міжнародної федерації футболу не виявило факту підкупу.
У минулому році з Платіні швейцарська прокуратура зняла звинувачення в корупції у зв'язку з недостатньою кількістю доказів.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...