Через пітримку Депардьє: Пʼєра Рішара позбавили звання посла благодійної організації

Асоціація Les Papillons, яка допомагає дітям, постраждалим від сексуального насильства, розірвала стосунки із зіркою французького кіно Пʼєром Рішаром за його підтримку Депардьє. Про це повідомив в Instagram президент Les Papillons Лоран Бойє, передають Патріоти України.

Президент і засновник асоціації Les Papillons Лоран Бойє, який у дитинстві пережив сексуальне насильство з боку брата, заявив, що його благодійна організація, яка допомагає дітям, постраждалим від насильства, розриває стосунки з Пʼєром Рішаром. Причиною стала підтримка видатним французьким актором Жерара Депардьє, звинуваченого у зґвалтуванні.

"Протягом 3 років П'єр Рішар був поруч з нами. Звичайно, ми знали про його минулу дружбу з Жераром Депардьє, яка народилася завдяки фільмам, які вони знімали разом, і певній концепції жити добре. Але є вчинки і слова, які ми не можемо прийняти або вибачити, навіть в ім'я будь-якої дружби", - зазначив Бойє.

Він наголосив, що підтримка знаменитості, яка перебуває під офіційним розслідуванням у справі про зґвалтування з 2020 року, суперечить цінностям Les Papillons.

"Оскільки ми є і завжди будемо на боці жертв, а підписана ним заява на підтримку Жерара Депардьє є непристойною, П’єр Рішар більше не є одним із послів асоціації Les Papillons", - додав президент організації.

50 видатних діячів французької культури, серед яких і Пʼєр Рішар, підписали публічну заяву на захист Жерара Депардьє, звинуваченого у сексуальному насильстві.

Депардьє перебуває під офіційним розслідуванням у справі про зґвалтування з 2020 року. 7 грудня вийшов документальний фільм, після чого його репутація постраждала ще більше. Реакція призвела до того, що Депардьє позбавили почестей у Квебеку та Бельгії, а його воскову фігуру прибрали з престижного музею Гревен у Парижі.

У жовтні цього року Жерар Депардьє, звинувачений у зґвалтуванні, написав відкритий лист, у якому заперечує всі заяви, які можуть бути предметом кримінального права. Він заявив, що ніколи не ображав жінку, а "заподіяти біль жінці було б все одно, що вдарити ногою лоно моєї власної матері".

На початку грудня стало відомо, що французька акторка Еммануель Дебевер, яка після зйомок у фільмі "Дантон" 1983 року з Жераром Депардьє звинуватила його в насильстві, скоїла суїцид та втопилась у Сені.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...