Через півтора місяця після скандалу: МОЗ відновив переговори з інститутом НАН України про тести на COVID-19

ПЛР-тести були розроблені українськими фахівцями ще в лютому за замовленням РНБО України, але тепер їх модернізували.

МОЗ України відновило переговори з Інститутом молекулярної біології і генетики по виготовленню ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу. Про це повідомляється на сторінці інституту в Facebook, передають Патріоти України.

В Інституті зазначили, що ПЛР-тести були розроблені українськими фахівцями ще в лютому за замовленням РНБО України, але тепер їх модернізували для спрощення роботи ЦГЗ.

“Модернізація торкнулася включення в набір системи виділення вірусної РНК і синтезу ДНК”, – ідеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз співробітники інституту можуть виготовляти від 10 до 20 тисяч ПЛР-тестів на тиждень. При цьому, ще в лютому були виготовлені 1000 вітчизняних тестів, вони були передані до медустанов країни 10-12 березня.

“Першого хворого коронавірусом в Україні – у Чернівцях – на початку березня виявили завдяки тестам виробництва Інституту молекулярної біології і генетики”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні співробітників Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, які створили вітчизняний тест для діагностування коронавірусу, відправили в неоплачувану відпустку. 24 березня заступник голови Інституту, доктор біологічних наук Сергій Дзядевич заявив, що інститут НАН України змушений був у розпал пандемії піти на такий крок через відсутність фінансування з боку держави.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...