Через радіаційну загрозу США готуються евакуювати свою базу в Антарктиді

Через посилення радіаційного впливу в Антарктиді США планують евакуацію бази дослідників з льодовикового континенту. Як стало відомо одна з баз США, де розмістилися полярники знаходиться в небезпечній близькості від розлому, який є джерелом радіоактивності. І якщо поширення радіації на поверхні льодового щита триватиме такими ж темпами як зараз, то ймовірно базу доведеться евакуювати, пише Explourer.
Як зазначає видання, евакуація буде стосуватися бази Палмер, в районі якої в водах виявлено підвищена радіоактивність. Поки рівень радіації є безпечним, але в разі посилення концентрації радіонуклідів у США є план евакуації персоналу і консервації бази на невизначений період.
Станція названа в честь Натаніеля Палмера, першого американця, який бачив Антарктиду. Максимальна чисельність персоналу 46 чоловік, проте зазвичай тут перебувають 40 осіб влітку і 15-20 чоловік взимку. Наукові лабораторії розташовані в будівлі біолабораторії, крім того, є пірс і вертолітний майданчик.
У милі на північний захід розташована «Стара станція Палмер», поруч з англійської «Базою N», побудованої в середині 1950-х. Це місце відоме нині як острів Амслера. «Стара станція» була споруджена 1965-го, за три роки до відкриття основної, і використовувалася будівельниками «Нової станції», а пізніше як резервний притулок для персоналу «Нової станції», але ця можливість ніколи не була задіяна і в 1990-х стару станцію демонтували в рамках екологічної програми з вивезення сміття з Антарктики.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...