Через "російський" антициклон: В Україну йде аномальна спека, температура підніметься до +39

На найближчому тижні погода в Україні обіцяє температурний рекорд на рівні до +39 градусів. Повернення до звичних +30 градусів можна очікувати не раніше 20 липня. Про це в коментарі Обозревателю розповіла начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, передають Патріоти України.

«Зараз погоду в Україні формує висотний антициклон. Його центр перебуває в Росії. Але це величезне утворення, яке впливає на погоду більшої частини території», — зазначила вона.

За прогнозом синоптика, друга половина поточного тижня може стати найспекотнішою цього літа: «З 15 по 18 липня буде взагалі жесть, вище +35 градусів. +37, а де +37, там і +39 градусів».

У той же час на заході України буде трохи прохолодніше, оскільки «російський» антициклон не дістає до цієї території. Можливі навіть невеликі дощі.

Спека в Україні триватиме до тих пір, поки не зруйнується «російський» антициклон. Синоптики очікують, що це відбудеться 20−21 липня, тоді температури повернуться до звичних липневих позначок +30 градусів. «Чи будуть дощі? Це проблематично, але температура спаде щонайменше градусів на 5. До +30 градусів», — додала синоптик.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...