"Через великий вклад у розвиток": Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства активістки Гандзюк

Федерація боксу України (ФБУ) привітала з днем народження колишнього віцепрезидента боксерської організації Владислава Мангера, засудженого за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Як повідомляє "Чемпіон", ФБУ привітала Мангера у своєму офіційному Telegram-каналі, передають Патріоти України.

У привітанні Мангер описується як «людина, яка відродила бокс на Херсонщині та зробила величезний внесок у розвиток боксу у державі». З приводу скандального привітання видання намагалося зв’язатися із виконувачем обов’язків президента ФБУ Олегу Ільченку, проте той не відповів на дзвінок.

Пізніше на запит відреагувала пресаташе ФБУ Ірина Циганок. Вона заявила, що розмістила привітання, оскільки у неї були «старі» списки з днями народження боксерів та функціонерів і вона нічого про історію Мангера не знала. «Я тільки півтора року працюю в федерації», — пояснила Циганок.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Катерину Гандзюк біля її будинку. Гандзюк померла в лікарні 4 листопада 2018 року, через три місяці після нападу.

За даними слідства, організаторами злочину виявилися голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник одного з її депутатів Олексій Левін. Ще одним фігурантом справи є Ігор Павловський, який пішов на угоду зі слідством, давши свідчення проти обох організаторів.

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...