Через "вульгарність і насильство": В американському штаті Юта заборонили читання Біблії у школах

В американському штаті Юта місцева влада вирішила прибрати вивчення Біблії у молодших та середніх класах через "вульгарність та насильство", передають Патріоти України.

Зазначається, що причиною цього рішення стала скарга батьків, які вважають, що зміст книги для дітей неприйнятний. У скарзі пояснюється, що зміст Біблії є "порнографічним згідно із новим законом".

Йдеться про закон 2022 року, який забороняє "порнографічні та непристойні" книжки у школах. Раніше під цю заборону підпадали здебільшого книги, присвячені сексуальності та сексуальним орієнтаціям. Щодо забороненої Біблії, шкільна адміністрація так і не пояснила, що саме вважається вульгарним, проте зазначила, що книга не підлягає під заборону 2022 року, а просто містить у собі "вульгарності та непристойності", недоречні для молодшого і середнього віку. Для старших класів Біблія поки не знаходиться під забороною.

Представники шкіл заявили, що наразі вже було вилучено 8 примірників Біблії зі шкільних бібліотек. Видання пояснює, що раніше місцева влада виступала проти закликів до заборони Біблії у молодших класах, проте після нової скарги оголосили книгу "складною для читання у молодшому віці". "Традиційно в Америці Біблію найкраще читають та розуміють вдома, біля домашнього вогнища, в родині", - написав у facebook представник місцевої влади Кен Айворі.

Джерело: ВВС

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...