Через жадібність власників постраждали туристи: У Чорному морі перекинувся російський корабель

У п'ятницю, 5 липня, в Чорному морі поблизу селища Джубга Краснодарського краю перекинулося прогулянкове судно, в результаті чого двоє пасажирів загинули. Про це повідомляє ТАСС. Відзначається, що всього на борту катамарана було 43 особи, 37 з них успішно доставили на берег.

"Імовірно, на борту катера перебували 43 особи. 37 осіб доставлено на берег. За інформацією очевидців, інші шість осіб також були доставлені на берег. Організовано роботу із встановлення їх місцезнаходження", – повідомив представник МНС.

Він уточнив, що на місце прибули підрозділ "Кубань-Спас" і рятувальники пляжу.

За даними директора пляжу, поруч з яким трапилася надзвичайна подія, Андрія Андрєєва, її причиною стало перевантаження корабля. Саме він повідомив про загибель відпочивальників.

"Це корабель "Атолл". У районі Блакитної бухти він перекинувся. Вся техніка, яка була, я її відправив на порятунок. Двоє загиблих. З перевантаженням. Близько 30 осіб було на борту. Точно не скажу, може, більше. Моя техніка, яка рятувала людей, забрала. Посадили на борт 25 осіб як мінімум. Можливо, більше. З ними привезли ще двох (загиблих). На будь-якій техніці не можна возити більше 12 осіб, щоб ви розуміли, для прогулянкових – не більше 12", – поділився він .

Стало відомо також про постраждалих. За різними даними ЗМІ, одній чи двом жінкам знадобилася реанімація.

В екстрених службах розповіли, що на борту перебували четверо дітей. Інцидент трапився в 100 метрах від берега. Стало відомо, що катамаран для прогулянок по воді належав приватній особі.

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...