Через звинувачення у плагіаті: Міністр освіти відмовився від ступеня кандидата наук

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що першим відмовився від ступеня кандидата наук після того, як уряд затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня.

"В академічному світі науковий ступінь - це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці... На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", - написав міністр на своїй Facebook-сторінці.

Нагадаємо, призначеного на посаду 21 березня міністра освіти Оксена Лісового звинуватили у плагіаті його дисертації Соціокультурна самоідентифікація особистості, яку майбутній міністр захистив у 2012 році.

Після того чиновник подав свою дисертацію до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на перевірку щодо плагіату і заявив, що у разі виявлення будь-яких порушень відмовиться від наукового ступеня кандидата наук.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...