Чергова сенсація Берега скелетів: В африканській пустелі знайшли корабель із золотом 16 століття

Північ Намібії століттями має недобру славу у мореплавців через підступність навігації біля її пустельних берегів, що стали кладовищем для тисяч кораблів різних націй та епох, остови котрих стирчать серед пісків, поступово мігруючі далі від океану

Берег Скелетів, ілюстративне фото

Португальське вантажне судно Bom Jesus, що вирушало до Індії, зникло 500 років тому. Нещодавно його останки було знайдено, але чомусь у пісках Намібії, передають Патріоти України.

Виявлення зниклого п’ятсот років тому корабля, знайденого в пустелі на південному заході Африки із золотими монетами на борту, стало однією з найбільш захопливих археологічних знахідок останніх років.

Bom Jesus («Добрий Ісус») — португальське судно, що відплило з Лісабона, Португалія, у п’ятницю, 7 березня 1533 року. Його доля була невідома довгі століття доти, доки його останки були виявлені в пустелі Намібії під час операцій з видобутку алмазів поблизу узбережжя.

Про саму корабельну аварію відомо небагато. Судно везло в Індію вантаж золотих і мідних злитків, а також тисячі золотих монет.

Передбачається, що Bom Jesus затонув через те, що підійшов надто близько до берега під час шторму біля узбережжя Намібії, внаслідок чого налетів на скелю. Після того, як вода зійшла, корабель залишився на узбережжі.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...