Черги на входах і полювання за дешевими продуктами: В Україні відкрили частину ринків (відео)

В Україні з 1 травня відновили роботу продовольчих ринків по всій країні. Йдеться про 872 ринки, які змогли виконати санітарні нормативи. Повсюдно на входах до них організувалися черги, місцеві жителі пояснюють: тут можна знайти дешеві продукти, передають Патріоти України.

У Львові перед ринком "Галицький" виникла черга, деякі торговельні площі ще не функціонують станом на 12:20. Пояснюють це тим, що наразі адміністрація готується і ось-ось відкриє майданчик. Місцева влада обіцяє запустити всі продуктові ринки без винятку.

Органи місцевого самоврядування та поліція контролюватимуть дотримання всіх правил, але якщо вони будуть порушені, діяльність відразу ж зупинять. Біля деяких ринків вже організувалася стихійна торгівля, про це йдеться в трансляції "24 каналу".

У Києві з 1 травня почне роздрібну торгівлю "Столичний ринок". До цього тут здійснювався оптовий та дрібнооптовий (від трьох одиниць) продаж.

У Полтавській області запрацювала частина ринків. "У Лубнах і Гребінці ринки почали роботу, але ми вже зробили зауваження, вони працюють над ними. Наприклад, у Гребінці не забезпечили на вході температурний скринінг. У Полтаві центральний продовольчий ринок у нас не зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Це є порушенням п.1 відповідної постанови МОЗ", – повідомили в пресслужбі облради.

У Вінницькій області дозволили працювати тим ринкам, які змогли забезпечити дотримання відповідних умов для реалізації товарів. Крім цього, контроль за роботою зберігається. "Відкриття торгівлі на ринках почалося 30 квітня відповідно до постанови Кабінету міністрів щодо роботи агропромислових ринків в умовах карантину", – зазначає перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, передає пресслужба відомства.

У Луцьку працюватимуть усі ринки сільськогосподарської продукції. Ярмарки будуть діяти щодня, крім неділі, з 08:00 до 16:00.

У Хмельницькому відкривають не тільки продуктові ринки, а й кіоски з продажу кави, інформує у Facebook пресслужба Хмельницької міської ради.

"З 1 травня в Хмельницькому запрацюють продуктові ринки... Крім цього, за рішенням штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, з 1 травня в місті дозволяється робота кавових кіосків", – йдеться в повідомленні.

У Запоріжжі першими відкриються тільки два ринки: "Центральний" і "Критий". В Одеській області в місті Ізмаїл після перевірки виконання норм санітарної безпеки запрацює "Ізмаїльський ринок".

Яких правил потрібно дотримуватися:

  • наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;
  • відвідування ринку допускається тільки в медичній масці або респіраторі;
  • обов'язкове проходження безконтактного температурного скринінгу;
  • на кожному вході та в'їзді на територію ринку повинні бути диспансери з антисептиками;
  • одночасно на території в 10 кв.м. торгової площі може перебувати не більш як один відвідувач;
  • продавці повинні розміщуватися на відстані щонайменше три метри. Крім того, торгові місця мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);
  • щотри години потрібно проводити дезінфекцію контактних поверхонь, усіх приміщень, а також стаціонарних торгових місць наприкінці кожного робочого дня;
  • біля території ринку забороняється стихійна торгівля;
  • постійне інформування відвідувачів про встановлені обмеження, яких необхідно дотримуватися;
  • також потрібно дотримуватися профілактичних заходів щодо поширення коронавірусної інфекції, а порушення – оперативно усувати.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...