Чернівчанин намагався вивезти з України скрипку Страдіварі, але план провалився

На пункті пропуску з Румунією прикордонники виявили скрипку Страдіварі, яка, ймовірно, може становити історичну цінність. Про це повідомила Державна прикордонна служба, передають Патріоти України.

Старовинний музичний інструмент намагалися вивезти з України в багажнику авто. Скрипка маркована як Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1713. Представники митниці вилучили музичний інструмент і спрямували його на експертизу.

Чернівчанин намагався вивезти з України скрипку Страдіварі фото 1фото: ДПСУ

Чернівчанин намагався вивезти з України скрипку Страдіварі фото 2фото: ДПСУ

Скрипка може бути оригінальним інструментом, виготовленим італійським майстром Антоніо Страдіварі. Його роботи досить рідкісні на цінні, оскільки за життя Страдіварі створив лише близько 1100 скрипок. Скрипки Страдіварі вирізняються особливою чистотою звучання й неабияк цінуються знавцями. Зокрема, однією зі скрипок роботи Страдіварі володів Нікколо Паганіні.

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...

Під загрозою? У Мінагрополітики оцінили, чи не знищить рекордна спека урожай в Україні

вівторок, 16 липень 2024, 9:08

Спека впливає на врожай ранніх зернових, однак вона не є критичною, тоді як для пізніх зернових, соняшнику та сої вона є небезпечною. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передають Патріоти ...