"До біса безбашені хлопці": У мережі показали вражаючі фото українських піхотинців

Українці вітають піхотинців із нагоди того, що в них тепер є своє власне свято.

Українські піхотинці. Фото: Фейсбук.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким встановив дату святкування Дня піхоти в Україні. Відповідний документ опубліковано на сайті президента 19 квітня, передають Патріоти України.

Так, указом №152/2019 постановляється щорічно 6 травня відзначати День піхоти "з метою вшанування мужності і героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України". У зв'язку з підписанням цього указу на своїй сторінці в Facebook радник міністра оборони Юрій Бірюков в суботу, 20 квітня, опублікував яскраві фото українських піхотинців.

У мережі тут же стали коментувати введення нової дати в календарі України. "Піхота буває чотирьох видів: Справжня Морська, Крилата і Війська ТРО. День ДШВ і Морської піхоти вже білі, З'явився день Піхоти (справжньої). Залишилося створити День військ ТРО)))", "Слава ЦАРИЦІ полів!!!!", "Піхота, з точки зору флотського офіцера, завжди була, хм, кілька своєрідна. Але це чертовськи безбашенні хлопці у всьому, мої поздоровлення з набуттям свого свята!" - пишуть користувачі.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...