Червоний прапор тривоги: При якому артеріальному тиску може трапитись інсульт

Зв'язок інсультів і підвищеного тиску давно доведено у великих міжнародних дослідженнях.

В європейських рекомендаціях з лікування артеріальної гіпертонії вказується, що позитивна кореляція (взаємозв'язок) між інсультами та цифрами тиску починається з систолічного тиску (верхнього) 115 мм рт.ст. Про це розповів кардіолог Руслан Шомахов, передають Патріоти України.

Однак, попри це, вірогідне зменшення смертності та частоти інфарктів і інсультів, починається при загальному зниженні цифр тиску в людей менше 140/90 мм рт.ст. (Ряд досліджень останніх років наполягає на цифрі менш 120/80 мм рт.ст.).

При якому тиску трапляється інсульт?

Все індивідуально. Чиїсь судини довгий час можуть витримати та тиск 180/100 мм рт.ст. А у когось інсульт трапляється і при тиску 140/90 мм рт.ст. Найголовніше – не шукати той запас міцності, за яких у вас може розвинутися інсульт. Тиск понад 140/90 – величезний червоний прапор, який сигналізує, що ви в небезпеці.

Відповідно, чим вищий тиск, тим вищий ризик інсульту та інфаркту. Результати великих спостережних досліджень показали, що зниження систолічного (верхнього) артеріального тиску всього на 5 мм рт. ст. знижує ризик смертності при інсульті на 14%, від інфаркту на 9%, ризик загальної смертності на 7%.

Якщо ви помітили, що тонометр часто і наполегливо показує більше, ніж 140/90 мм рт.ст. – негайно зверніться до лікаря!

Джерело: 24 канал

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...