Четвертий фронт Гітлера: У Німеччині розкрили таємницю військово-морської бази в Антарктиді

Дослідники на чолі з Еріком Штольцем змогли знайти унікальні документи, згідно з якими як мінімум в 1945 році два німецькі підводні човни прямували в бік Антарктиди.

Занедбану військову базу в Антарктиді визначили як німецьку - дослідники вважають, що вона була призначена для дозаправки кораблів і підводних човнів, повідомляють Патріоти України.

Дослідники на чолі з Еріком Штольцем змогли знайти унікальні документи, згідно з якими як мінімум в 1945 році два німецькі підводні човни прямували в бік Антарктиди, як пишеться в секретних документах «Крігсмаріне» - «для дозаправки і поповнення води». Весь перехід планувався по складному маршруту уздовж центральної Атлантики до узбережжя Аргентини, пише «Die Shtern».

Надалі сліди підводних човнів губляться, хоча один з них пізніше здасться уряду Аргентини. Його екіпаж буде інтернований, але ненадовго. На думку групи Штольца, підводні човни безумовно пливли на засекречену базу в Антарктиду, яка обслуговувалась невеликим колективом. На ній могло зберігатися паливо, запаси продуктів і навіть озброєння. Ймовірно експедиція 1945 року, яка вирушила туди в травні, повинна була її законсервувати, забравши весь персонал і доставити його в Аргентину або Бразилію.
Згідно з архівами Пентагону, США мали можливість досліджувати «деякі об'єкти, імовірно військового призначення». Точна приналежність цих об'єктів тій чи іншій країні в цих звітах не вказується, зате є дата - січень 1947 року. Ця дата пов'язана з американською військовою експедицією в 1946 - 1947 роках, коли проводилося картографування Антарктиди в різний районах. У тому числі взимку 1947 року велося картографування місцевості в районі Землі Королеви Мод.
Імовірно саме в цьому районі в 1938 році висадилася німецька антарктична військова експедиція - офіційно єдина, за весь період Третього Рейху, хоча конспірологи стверджують, що була ще одна - в 1943 році. Однак її слідів немає ні в відкритих архівах, ні в спогадах перших осіб Рейху.


У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...