Чіплявся ще в магазині: На вулиці Ужгорода п'яний майор-військоматовець побив жінку на очах чоловіка-військового (фотофакти)

За словами потерпілої, Костянтин Варі вдарив її кулаком у щелепу та у скроню. Її чоловік навіть не встиг втрутитися. П'янь одразу втекла. Зараз зацікавлені особи намагаються зам'яти справу

Постраждала Тетяна Новак звинуватила в побитті офіцера ЗСУ, який працює в Ужгородському обласному ТЦК. Жінка переймається, що цей ганебний вчинок залишиться непокараним.

В Ужгороді нетверезий майор обласного ТЦК посеред вулиці побив жінку в присутності її чоловіка-військового. Інцидент трапився 25 червня на зупинці громадського транспорту по вулиці Котляревська.

Про це розповіла сама постраждала, журналістка Тетяна Новак у Facebook. За її словами, нападником, котрий завдав їй удари в щелепу і ліву скроню, є майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК Костянтин Володимирович Варі.

Постраждала розповіла, що вона зі своїм чоловіком-військовим зайшли до магазину, де на касі до них "причепився п'яний мужик в цивільному одязі".

"Його перші слова були до мого чоловіка: "Ти воював чи з….ся (втік)?". Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись: "а де? а як? а нащо поїхав на нуль? а чо зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Це чомусь розлютило співрозмовника ще більше і він видав нецензурний малозрозумілий монолог, загальний зміст якого зводився до "ви не місцеві і це одразу видно, нащо ви приїхали, а ви знаєте хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають"", - розповіла Новак.

Вона зазначила, що продавчиня в магазині знала нападника і просила його заспокоїтися. Тим часом, офіцер ЗСУ підійшов впритул до подружжя, розмахував руками і, за словами постраждалої, кілька разів "штовхнув її і чоловіка в голову (поки що відкритою долонею)".

Після цього дівчина з чоловіком вийшли з магазину та вирішили викликати поліцію, відійшовши до зупинки транспорту. "Попросили продавчиню теж набрати 102 і викликати охорону. Наші слова вона повністю проігнорувала", - додала постраждала.

Уже на зупинці нетверезий майор знову підійшов до пари, але цього разу вже накинувся на них з кулаками.

"Коли мій чоловік вже тримав телефон біля вуха, Костя (як представився майор Костянтин Варі.- ред.) теж з'явився на зупинці, кинувся на мого чоловіка з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене (я стояла на пару метрів позаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу. Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і наніс ще один удар кулаком в ліву скроню. Все було швидко і неочікувано, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік", - розповіла Новак.

Поки постраждалі чекали на поліцію, місцеві жителі розповіли їм, що цей працівник ТЦК уже нібито не вперше нападає на людей, зокрема й жінок, але люди його "бояться і заяви не подають". "Дочекатись поліції і дати свідчення теж бажаючих не знайшлось", - зазначила дівчина.

Самого Костянтина Варі правоохоронці і військова служба правопорядку знайшли за місцем проживання.

"Затримали, "задули" на алкоголь, результат: 2.04 проміле. Швидка констатувала у мене забій щелепи. На місці я написала заяву, я і мій чоловік дали пояснення", - розповіла жінка.

Вона додала, що в травмпункті Ужгородської міської лікарні у неї зафіксували "забій м'яких тканин голови, забій нижньої щелепи". Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 125 ч.1 (умисне легке тілесне ушкодження).

Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023
Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023

Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023

Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023

Побиття жінки працівником ТЦК в Ужгороді 03 липня 2023

Наступного дня, розповідає Новак, їм подзвонили із Закарпатського ТЦК і пропонували "врегулювати все мирно", але вона відмовилася.

"Наступного ранку, в понеділок, ми з чоловіком поїхали до Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області. Поки їхали в таксі, мені подзвонили з Закарпатського ОВК і попросили зустрітись, щоб "обсудити інцидент і врегулювати все мирно". Я відмовилась", - сказала постраждала.

Новак також розповіла, що у відділі поліції пару зустріли "без ентузіазму" і дізнавач у справі Ю.Турус запросив до кабінету лише після "наполегливих прохань".

"Упродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазина камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавчиня), чи був долучений протокол затримання з доказами, що Варі був у стані алкогольного сп'яніння... Мені страшно, що цей ганебний вчинок залишиться непокараним", - заявила постраждала.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...