Чоловік йшов з подарунком на день народження племінника: Львівський школяр вбив безневинну людину, гадаючи, що то кривдник його батька

Хлопцеві інкримінують вбивство з необережності. А батько підлітка за час слідства вже помирився з "дядею Васею", з котрим посварився під оковитою і котрого можливо сам і "замовив" синочку з друзями.

У Львові підліток убив 44-річного чоловіка, щоб захистити честь батька. Десятикласник напав на нібито кривдника свого батька біля під'їзду будинку, куди той ішов з подарунком на день народження племінника, і з одного удару відправив не готового до відсічі чоловіка в кому. Потерпілий потрапив у реанімацію, лікарі боролися за життя пацієнта чотири дні, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Надзвичайних новин".

Як розповіли у Львівській лікарні швидкої допомоги, у потерпілого була критична травма головного мозку: важка черепно-мозкова травма, забій та здавлення головного мозку важкого ступеня. Як з'ясувалося, після удару кулаком по переніссі Руслан впав на асфальт і сильно стукнувся головою.

– У пацієнта була критична травма головного мозку. Тяжка ЧМТ, забій та стиснення головного мозку важкого ступеня. З моменту госпіталізації чоловік перебував у комі, – розповіли у реанімаційному відділенні Львівської лікарні швидкої допомоги.

Разом з тим сестра загиблого розповіла, що на тілі брата медики виявили сліди від кількох ударів. Вона впевнена, що чоловіка добивали після втрати свідомості кілька підлітків. За словами родичів загиблого Руслана, саме батько і підбурив сина влаштувати “з’ясування стосунків” у такий нелюдський спосіб.

– Ну а як, батько підбурив сина, скликали дітей, діти пішли бити. І просто вбили, ні за що. Лікар підтвердив, що там був не один удар. Тобто, могли вдарити раз і він впав, а потім підійти і ще копнути, добити, – розповіла сестра загиблого.

Також Надія підозрює, що у трагедії винен саме батько хлопця Михайло - він підмовив сина та його друзів і підбурював до нападу на сусіда.

З’ясувалося, що підліток накинувся на старшого чоловіка, щоб помститися за свого батька. Днями той після зустрічі з другом повернувся додому із розбитим носом, що дуже розлютило сина.

– Ну, так, трохи ніс був розбитий. Ми з ним сиділи, випивали. А потім ось – така неприємна ситуація. Ми ніколи з ним не конфліктували, але той раз сталося щось незрозуміле, – пояснив батько неповнолітнього нападника.

Однак насправді загиблий чоловік взагалі не конфліктував з батьком 16-річного хлопця. Річ у тому, що напередодні трагедії Михайло за чаркою посварився зі своїм приятелем Василем і повернувся додому з підбитим носом. Школяр Віталій розлютився і вирішив помститися кривдникові батька, але "переплутав" двох людей і напав на іншого чоловіка.

Неповнолітньому вже оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Віталію інкримінують вбивство з необережності. За скоєне підлітку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Між тим, батько десятикласника за час слідства і під враженням скоєного вже помирився з Василем.Родина загиблого чоловіка наполягає на тому, щоб до відповідальності притягнули і батька дев’ятикласника.


Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...