Чоловік ледь не втратив ногу після того, як його... вкусив родич під час великої сімейної бійки

У США чоловік не міг ходити після того, як його вкусив родич під час сімейної бійки. Як виявилося, він підхопив м'ясоїдні бактерії. Про це пише mirror.co.uk, передають Патріоти України.

Донні Адамс з Тампа-Бей, штат Флорида, ледь не втратив ногу після того, як бактерії проникли в його тіло через відкриту рану від укусу, яку він отримав, намагаючись розняти бійку на сімейних зборах.

На щастя, лікар доставив 52-річного чоловіка до операційної та врятував не лише ногу, а й життя. Довелося вирізати близько 70 відсотків тканин передньої поверхні стегна пацієнта.

Після того, як його вкусили, він намагався лікуватися сам, але коли біль продовжував посилюватися, він вирушив до лікарні, де йому зробили щеплення від правця разом із деякими антибіотиками. Попри це інфекція продовжувала поширюватися. Він розповів місцевій газеті WFLA: "На третій день моя нога дуже боліла. Я не міг ходити, було дуже гаряче і дуже боляче".

Відчувши, що щось не так, він вирушив до відділення невідкладної допомоги, де доктор Фріц Брінк побачив, що щось серйозно не так. Лікар-остеопат згадував: "Я подивився на нього і сказав йому, що мені потрібно відвести його до операційної".

Лікар виявив м'ясоїдні бактерії некротичного фасціїту, які роз'їдають здорові тканини тіла. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), це рідкісна бактеріальна інфекція, яка швидко поширюється в організмі і може призвести до смерті. "Точна діагностика, швидке лікування антибіотиками та своєчасне хірургічне втручання є важливими для зупинки цієї інфекції".

Зазвичай він потрапляє в організм через пошкодження шкіри, таке як поріз або подряпина, опік, укус комахи, колота або хірургічна рана. Доктор Брінк вважав, що бактерії могли потрапити із зубів людини, яка вкусила Адамса. Він додав: "Є багато дійсно поганих бактерій, які живуть між нашими зубами у наших яснах у роті". Адамсу довелося перенести дві операції з видалення інфікованої тканини зі стегна.

Він сказав: "Якби я почекав до наступного дня після того другого візиту до відділення невідкладної допомоги, був би шанс, що я втратив би ногу".

Медик підтвердив, що якби він чекав набагато довше, він не лише міг би втратити ногу, а й різко збільшився ризик смерті від септичного шоку. Швидке лікування необхідне цього типу інфекції з такими симптомами, як почервоніння, посилення болю чи підвищення температури.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), будь-хто, хто побоюється зараження, повинен: "Негайно звернутися до лікаря, якщо ваша шкіра стає червоною, теплою, опухлою або дуже болісною невдовзі після травми чи операції".

Адамс описав жах інфекції, сказавши: "Це було неймовірно. Але, на мій погляд, я просто мав пройти через усе, хоч би що це було. Я ніколи б не подумав, що людський укус перетвориться на щось настільки жахливе, як м'ясоїдні бактерії".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...