Чоловік може купити квиток у жіноче купе, але...: "Укрзалізниця" розповіла про деякі нюанси

В Україні запустили пілотний проєкт жіночих купе, придбати квитки вже можна у мобільному додатку, повідомляють Патріоти України.

"Їхати в одному купе з трьома чоловіками - не буду!" - такий допис на початку травня з'явився у твітері. У суспiльствi зав’язалась жвава дискусія і нарешті досягла свого апогею - відтепер подорожувати можна лише у жіночій компанії.

Попит на таку послугу виник через те, що далеко не всі жінки почуваються безпечно під час нічних поїздок. Поки така опція доступна лише на чотирьох рейсах далекого сполучення - два потяги йтимуть з Києва, один - рушатиме з Дніпра, і ще один - з Харкова. “Це поїзди, на які є скарги, або згідно нашої аналітики, траплялись більш за все якісь конфліктні ситуації”, - пояснили в “Укрзалізниці”.

Придбати квитки можна через мобільний застосунок, продажі стартують від 30 червня, їхня вартість не відрізнятиметься від загальної. Місця для жінок з дітьми до 6-ти років у додатку промаркують. “Якщо раптом хтось переплутав і ми побачимо, що чоловік придбав квиток у жіноче купе – то наш контактний центр телефонуватиме пасажиру і буде йому казати, що це квиток в жіноче купе і, на жаль, ми не можемо вас туди допустити”, - пояснюють в “Укрзалізниці”.

Також додають, що слідкуватимуть за попитом. На етапі "пілоту" на кожен із маршрутів виділили по три купе. Тим часом, думки на столичному вокзалі розділилися - хтось ініціативу підтримує. “Жіночі вагони – це дуже зручно. Я не те, що гендерна якась, але це дуже добре. І для чоловіків, і для жінок – ніхто нікому не заважає”, - каже одна із пасажирок.

Дехто відверто не розуміє навіщо це робити.“Якби іншого вибору не було, а тільки жіноче купе - то так. А спеціально ганятися за таким квитком не стала б”, - каже інша пасажирка.

Джерело: ТСН.ua

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...