Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вироку Глибоцького районного суду Чернівецької області, передають Патріоти України.

За даними суду, у вересні 2023 чоловік пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. Проте він категорично відмовився від мобілізації.

На суді підсудний провину визнав та розкаявся. Він пояснив, що "є сиротою та має лише рідного брата, який проходить службу у ЗСУ за контрактом, бере участь у бойових діях та радив ні в якому разі не йти служити". Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 1 року та 10 місяців обмеження волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...