Чоловік впав у кому після ДТП і "втратив" 40 років свого життя - мережу вразила історія (фото)

68-річний італієць, якого збила машина і який опинився в комі, втратив майже 40 років спогадів.Про це пише IL Messaggero, передають Патріоти України.

2019 року Лучано Д'Адамо став жертвою наїзду і після виходу з коми останнє, що він пам'ятав, – як вийшов зі свого будинку в Римі 1980 року.

Разом із ним у лікарні були його син і дружина, яких він не впізнав, оскільки він пам’ятав лише ті часи, коли готувався одружитися зі своєю дівчиною, і він не знав, хто ця жінка з ним. Він більше не пам'ятав подружнього життя з нею, а також не пам'ятав, який він має вигляд, намагаючись зрозуміти, що чоловік у його відображенні – це він сам.

Прокинувшись, перше, що він зробив, це запитав у медсестри, чи можна зателефонувати матері, але не впізнав пристрій, який йому дали, оскільки 1980 року мобільні телефони ще не були поширені.

Він також не пам'ятав, що його матір померла, і йому довелося пристосовуватися до всіх подій з родиною та друзями, які відбулися між 1980 і 2019 роками.

Звичайно, технологічний прогрес останніх декількох десятиліть потребував багато роботи, щоб наздогнати його, і Лучано був приголомшений, коли їхав у машині, яка мала карту на екрані і підказувала, коли повертати.

"Час від часу я зустрічаю когось, хто вітається зі мною", - розповів чоловік в інтерв'ю. "Це напевно старий друг, але я не знаю, хто це, проте з доброти вдаю, що впізнаю його і відповідаю взаємністю. Іноді я кажу, що хотів би політати літаком, хоча ніколи цього не робив. Дружина каже мені: "Про що ти говориш? Ми ж були разом у Парижі". А я відповідаю: "Ти там була, а я ні".

Відколи він вийшов з коми після того, як його збила машина, він працює з лікарями, щоб навчитися знову соціалізуватися і спробувати заповнити прогалини в пам'яті, які він втратив.

Джерело: ТСН.ua

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...