Чоловік вирішив викопати у дворі колодязь та раптово розбагатів... на 100 мільйонів доларів (фото)

Торговець із Ратнапура (Шрі-Ланка) найняв робітників викопати у дворі колодязь і раптово став багатієм, повідомляють Патріоти України.

Виявилося, що у нього на ділянці знаходився найбільший у світі кластер сапфірів. Експерти кажуть, що на міжнародному ринку камінь має оціночну вартість до 100 мільйонів доларів. Кластер важить близько 510 кг і отримав назву "Сапфір Інтуїції".

Власник каменю Гамідж, який не називає повного імені з міркувань безпеки, розповів, що знахідку зробили ще у 2019 році. Йому знадобилося більше року, щоб очистити камінь від бруду та інших домішок, а потім проаналізувати і сертифікувати його. Гамідж сказав, що під час очищення кілька каменів випали з кластера, і вони виявилися високоякісними блакитними сапфірами.

Геммолог Гаміні Зойс заявив, що ніколи раніше не бачив такого великого екземпляра, а сам кластер міг утворитися близько 400 млн років тому. Ратнапура у перекладі з сингальскої означає "місто дорогоцінних каменів", а Шрі-Ланка відома як ведучий світовий експортер сапфірів і діамантів.


Джерело: ВВС

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...