"Чоловік забезпечує усю родину": Українка порахувала, у скільки обходиться життя у Польщі

Найдорожче у Польщі обходиться житло. Двокімнатна квартира в середньому коштує 16-17 тис грн.

Львів'янка Оксана Домбровська разом з чоловіком та двома синами переїхала до Кракова півтора роки тому. Жінка порахувала, скільки її родина витрачає на їжу, передають Патріоти України.

"Найдорожче у Польщі обходиться житло. Двокімнатна квартира в середньому коштує 16-17 тис грн. Але оплатити житло і ще мати кошти на продукти можна, навіть якщо в родині один працюючий. Мій чоловік працює на будові, я маю тимчасові підробітки нянею. Сини – школярі. В перші місяці важко зрозуміти, скільки коштує їжа. В супермаркетах таке різноманіття, що хочеться все спробувати. За кілька місяців обираєш продукти, які подобаються і лише тоді можна орієнтуватися у цінах та акціях", - каже Оксана.

Вона закуповує продукти раз на тиждень. В середньому на місяць на родину йде від 7 до 8 тис грн. "Зараз підписалася на різні додатки, де супермаркети публікують свої акції. Наприклад, курячі четвертинки можна купити по 15 грн/ кг. Це найдешевше м'ясо у Польщі. Часто бувають знижки на курятину та качатину. Іноді можна купити фаршировану качку з яблуками за 70 грн. Я вдома дивлюся акції, складаю список, що потрібно і йду до магазину. Найбільше люблю скуповуватись у "Бедрьонці", але хороші акції бувають і в інших магзинах", - додає українка.

Оксана розповіла, що у співвідношенні до заробітків, такі витрати на їжу невеликі. "Дохід нашої родини на місяць - 41 тис грн. Це переважно чоловікова зарплата. Грошей цілком вистачає на зйомне житло, їжу і одяг. Причому одяг тут недорогий. Наприклад, жіноче пальто можна купити на 1 тис грн дешевше, ніж в Україні. А в період знижок взагалі дуже дешево. Відкладати поки не можемо. Я чекаю карту побиту і лише тоді зможу приступити до праці", - пояснює українка.


Джерело: Gazeta.ua

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...