Чоловіки виробляють більше антитіл до COVID-19, ніж жінки: Вчені приголомшили заявою

Чоловіки виробляють більше антитіл проти COVID-19, ніж жінки, і тому є кращими донорами плазми. Як повідомило Daily Mail, про це свідчать дослідження, проведені Національною службою охорони здоров'я Англії (NHS). Медики вивчали на антитіла зразки крові у людей, що перехворіли на коронавірус, передають Патріоти України.

Статистика показала, що близько 43 відсотків донорів чоловічої статі мали досить антитіл до COVID-19 в крові, щоб її можна було використовувати для лікування інших пацієнтів. Серед жінок цей показник склав лише 29 відсотків.

Заступник директора NHS Девід Робертс пояснив, що тяжко хворі пацієнти COVID-19 виробляють більше антитіл, які нейтралізують або вбивають вірус. За його словами, багато досліджень показали, що чоловіки хворіють на коронавірус частіше і важче, ніж жінки.

"Ми вивчаємо кожного донора плазми, і у чоловіків відзначаємо більш високий рівень антитіл. Це означає, що ми з більшою ймовірністю зможемо використовувати їхню плазму для порятунку життів", – сказав Робертс.

Терапія реконвалесцентною плазмою, до складу якої входять антитіла людей, що перехворіли на коронавірус, – один з видів лікування COVID-19, який проходить випробування в Великобританії. В даний час неясно, як довго діють антитіла проти COVID-19. Але якщо випробування виявляться успішними, така терапія може стати поширеною практикою в лікарнях.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...