Чому чужі між собою люди виглядають як близнюки: Дослідження ДНК дало сенсаційне відкриття

Знімки двійників від художника Франсуа Брюнеля, які використали для дослідження

Вчений з Дослідницького інституту лейкемії імені Хосепа Каррераса, що в Барселоні, Манель Естеллер дійшов сенсаційних висновків щодо схожості деяких чужих між собою людей.

Для дослідження він використав колекцію знімків канадського художника Франсуа Брюнеля, який із 1999 року збирав фото двійників з усього світу, <повідомляє Medical Xpress.

Вчений дослідив 16 пар найбільш схожих зовні людей. Вони заповнили біометричні анкети, надали для аналізу зразки ДНК. Цікавився дослідник також їхнім способом життя.

За словами науковця, схожі зовні люди мають багато спільних варіантів генів.

"Наше дослідження дає рідкісне уявлення про людську подібність, показуючи, що люди з надзвичайно схожими обличчями мають загальні генотипи. У той же час як вони розходяться на рівні епігенома та мікробіома", – розповів Естеллер.

До того ж, у схожих людей часто збігалися звички та аспекти поведінки.

"Ми надали унікальне розуміння молекулярних характеристик, які потенційно впливають на побудову людського обличчя. Ми припускаємо, що ці ж детермінанти корелюють як з фізичними, так і з поведінковими атрибутами, які становлять людину", – говорить Естеллер.

Науковець сподівається, що результати його дослідження принесуть практичну користь.

"Ці результати матимуть майбутні наслідки в судовій медицині. Дозволять відтворити обличчя злочинця за ДНК. У генетичній діагностиці фотографія обличчя пацієнта вже дасть вам підказки щодо того, який геном він або вона має", – вважає Естеллер.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...