Чому не можна спати з увімкненим телевізором: Вчені попередили про небезпеку

Нове дослідження вчених показало, що спати з увімкненим телевізором може бути шкідливо для здоров'я. Крім того, це може призвести до ранньої смерті, передають Патріоти України.

Дослідники Школи медицини Північно-Західного університету Чикаго (США) вивчили вплив навколишнього світла на здоров’я та звички сну 552 людей у віці від 63 до 84 років.

З'ясувалося, що ті, хто спав навіть при найменшому освітленні, частіше страждали на діабет, ожиріння та гіпертонію.

"Люди повинні робити все можливе, щоб уникати або мінімізувати кількість світла, якому вони піддаються під час сну", - пояснила журналістам провідний дослідник Філіс Зі.

Вчені виявили, що інсулінорезистентність частіше виникала вранці після того, як люди спали в кімнаті з тьмяним освітленням, наприклад, що випромінює телевізор.

За словами американського сімейного лікаря, інсулінорезистентність, при якій клітини м’язів, жиру та печінки не реагують належним чином на інсулін, зазвичай асоціюється з діабетом другого типу, гіпертонією та серцево-судинними захворюваннями. Тобто сон зі світлом від телевізора може впливати на здатність людини регулювати рівень глюкози.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...